Burgery Anatolii

Sprawdź szczegóły naszego przepisu na burgery Anatolii.

Składniki

  • 600 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz i sól
  • 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę, paprykę i natkę pokroić bardzo drobno, czosnek przepuścić przez praskę, dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać przyprawy i bardzo dobrze wymieszać.
  2. Formować płaskie okrągłe burgery i smażyć po 3 minuty z każdej strony.

Podawać w ciepłej bułce z majonezem, musztardą, liściem sałaty, plastrem pomidora i krążkiem cebuli.

Zobacz wszystkie przepisy